Meditatie

Meditatiegroep ‘Zijn in Nu’
‘Zijn in Nu’ is ontspannen aanwezig zijn bij precies zoals het nu is. Dit klinkt simpel. Maar in je drukke leven van alledag is het een hele kunst. Het is druk in je hoofd met allerlei gedachten waardoor je je laat leiden. Met een onrustig en gejaagd gevoel tot gevolg. Zo werkt onze dagelijkse geest nou eenmaal. We zijn het contact met onszelf, onze oorspronkelijke natuurlijke aard kwijt. Degene die jij ten diepste bent, is nog helemaal compleet en aanwezig. Stralend, liefdevol en helder. Dit is het uitgangspunt bij Zijnsgeoriënteerde meditatie. Het gaat om het oefenen van bewust herinneren van wie jij ten diepste bent.

Meditatief bewegen en zitten
Meditatief bewegen is aandachtig bewegen. Hierdoor laat je de dagelijkse drukte los en kom je al meer thuis in je lichaam.
In het meditatief zitten, trainen we deze ‘wakkerte’ door onze aandacht te richten op de ademhaling. Zo maken we een breuk met het meegaan in onze dagelijkse onrustige geest en krijg je zicht op je gedachten en gevoelens. Je hebt gedachten maar je bent ze niet. De betoverende kracht van je gedachten verliest hierdoor zijn werking. Er is iets in jou wat dit allemaal ziet. Je blik blijkt ruimer en lichter te zijn. Door met een liefdevolle houding – zonder oordeel – in deze staat te rusten, ben je in contact met de levendige ervaring van het nu. Daar toont zich jouw natuurlijke aard. Daar ben je helemaal thuis.

Voor wie:

  • kennis wil maken met Zijnsgeoriënteerde meditatie
  • meer rust wil ervaren in het dagelijks leven
  • meer wil genieten en meer vreugde wil ervaren
  • zich thuis wil voelen in zijn eigen lijf
  • onbezorgder in het leven wil staan
  • meer wil ontspannen

Data, plaats en prijs
Acht bijeenkomsten van een uur.
Deze groep start regelmatig. Laat het mij weten als je interesse hebt, dan kijken we wanneer je kunt instromen.
Locatie: ‘Bosmanshuis’ Damlaan 4, 7211 CJ Eefde.
Kosten: € 100,- inclusief btw.

Voor verder informatie en aanmelden zie de pagina contact.