Cursus Gezonde Zelfliefde

Logo GZL

Gezonde Zelfliefde is een cursus van acht  bijeenkomsten voor mensen die op een meditatieve wijze het verschil willen leren kennen tussen gezonde zelfliefde en neurotische zelfliefde en tevens willen kennismaken maken met de Zijnsgeoriënteerde visie en werkwijze.

Gezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van het Zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst. Het is liefde voor jezelf op een gezonde, niet-neurotische manier.

Gezonde Zelfliefde is niet altijd vanzelfsprekend aanwezig,vaak zijn we helemaal niet zo liefdevol naar onszelf. Ongemerkt en chronisch herhalen we oude overlevingspatronen die ons opgetrokken en onrustig maken, en die te weinig ruimte laten voor goede zelfzorg en liefde. We zien niet wat is, maar zijn op weg naar wat kan zijn. Hierdoor verliezen we onze innerlijke rust, evenwicht en gevoel van verbinding.

In de cursus Gezonde Zelfliefde oefenen we met het doorbreken van die overlevingspatronen. We richten ons rechtstreeks op de rijkdom en compleetheid van wie je om te beginnen al bent, op je altijd al aanwezige vrije aard. Gezonde zelfliefde heeft dus vooral te maken met het hervinden van wie je al bent op een fundamenteler en intiemer niveau dan wie je denkt te zijn.

Dit doen we door te mediteren en  te leren je blikrichting  om te draaien van ‘daar en dan’  naar ‘hier en nu’. Zo kom je weer in contact met het meest nabije, met hoe het nu is en wie je nu bent. Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen, waardoor je zowel psychologische gezondheid en welbevinden opbouwt, als thuiskomt in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard.

Werkvormen
meditatie in beweging en zitmeditatie, visualisatie, ademtechnieken en bewustzijnsoefeningen.

 In de cursus Gezonde Zelfliefde leer je:

  • Stil te staan bij jezelf in plaats van steeds maar op weg te zijn.
  • Liefdevolle en open aandacht geven aan precies waar je bent en hoe je bent in dit moment.
  • Ontspanning toe te laten waardoor je leert te rusten in je eigen energetische basis (grounding).
  • Je open te stellen voor de inherent liefdevolle Zijnsdimensie en warmte en liefde toe te laten, te geven aan jezelf.
  • Je eigen basale goedheid te herkennen en in contact daarmee te blijven in stressvolle situaties.
  • Zicht te krijgen op wat bevorderlijk is voor gezonde zelfliefde en wat niet.

Door Gezonde Zelfliefde te beoefenen en te trainen word je presenter en liefdevoller naar jezelf en anderen. Doordat je meer gaat rusten in je eigen basis word je onafhankelijker, minder opgehangen aan omstandigheden (relaties, ervaringen, dingen). Je staat losser en vrijer in het leven en krijgt daardoor helderder zicht op jouw handelen en reacties in het relationele veld. Je ontwikkelt spontane compassie en een heldere, liefdevolle betrokkenheid naar alles en iedereen.

Alhoewel iedereen om te beginnen ‘al volkomen vrij’ is, vraagt het thuiskomen in en de belichaming van je vrije aard toewijding, geduld en volharding. Daarom is het noodzakelijk om in je dagelijks leven regelmatig ruimte in te bouwen voor een breuk met je gewoonten en voor de ‘herinnering aan je vrije aard’.
Je krijgt dan ook bij iedere bijeenkomst een hand-out en huiswerk mee, met het verzoek om de theorie tot je te nemen en thuis ‘de herinnering aan al-vrij-zijn’ te beoefenen.

Je bent van harte welkom met of zonder meditatie ervaring.

Data, plaats en prijs
Momenteel staat er geen cursus Gezonde Zelfliefde gepland.

Wanneer je interesse hebt voor deze cursus laat het mij dan weten.
Of neem contact met mij op zodat we kunnen kijken welke andere cursus of training momenteel passend is.
Voor verder informatie en aanmelden zie de pagina contact.

 

De cursus Gezonde Zelfliefde is ontwikkeld door de Beroepsvereniging van Leraren Zijnsoriëntatie (BLZ) in samenwerking met Hans Knibbe, grondlegger van Zijnsoriëntatie. De cursus wordt uitsluitend gegeven door Leraren Zijnsoriëntatie die hiervoor geautoriseerd zijn door Hans Knibbe.

Keurmerk_GZL_transparant